Over R4C

R4C: Run 4 charity al sinds 2008

(hard) lopen voor het goede doel

Begin van deze eeuw (zo rond het jaar 2000) zijn een aantal mensen gestart met looptraining bij Loopschool Oldenzaal onder leiding van Ruud Vlutters. Van de toen gestarte groep zijn er tot op heden nog steeds 12 lopers die in ieder geval op de zondagochtend nog gezamenlijk hun rondje doen van 10 tot 15 kilometer per keer. In al die jaren is er toch een band ontstaan tussen de lopers en we kunnen nu wel zeggen dat het een hechte groep is die meer met elkaar hebben dan enkel op de zondagmorgen een rondje lopen. Zo zijn we al vanaf 2008 begonnen om elk jaar deel te nemen aan een groot evenement, waarbij uiteraard het hardlopen centraal staat. Was het in 2008 nog een hele kleine groep die de marathon van New York heeft gelopen, dat werd al groter in 2009 met de deelname aan de marathon van Berlijn. Daarna ging het in een sneltempo omhoog waar het de groep betrof. In Rome, Kopenhagen, Wenen, Leipzig, Riga en Valencia (zelfs meerdere keren) hebben de toeschouwers onze groep aan de start kunnen zien staan.

In de afgelopen jaren is het idee ontstaan om ons ook in te zetten voor goede doelen. In het begin bleef het bij gedachten om dat te doen, maar allengs werd het serieuzer. We hebben ons een naam gegeven, namelijk Run for Charity (R4C). Maar goed, met een prachtig logo op onze shirts heb je natuurlijk nog niet echt iets bereikt. Dat is echt pas de laatste jaren het geval.

We hebben een aantal keren meegedaan aan de Twenterun, waarbij we geld hebben ingezameld voor Kans voor een Kind, en inmiddels hebben we ook al ’twee keer meegedaan aan de run Wings for Life. Dat laatste is ingegeven door één van onze lopers. Zijn vrouw liep een paar jaar geleden een dwarslaesie op. De positieve instelling van zijn vrouw is zo inspirerend voor onze groep dat we voor 2022 hebben besloten om zelf deze run te organiseren voor Wings for life.

Wat is het mooi om onze validiteit te mogen inzetten voor mensen die dat niet zijn. Het combineert onze sport en onze binding met een mooi doel om ons voor in te zetten.

Scroll to top