Met een groep van dertig hardlopers en vijf vrijwilligers hebben we meegedaan aan de eerste editie van de Twenterun. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei hebben we een tocht van 240 km gelopen door Twente. Het was een prachtig sportief evenement dat georganiseerd is door het ROC van Twente. We liepen deze sponsortocht voor Kans voor een Kind.

We zijn gestart in het ROC van Twente in Hengelo. Daarna begonnen we aan een mooie tocht door het Twentse landschap en we liepen letterlijk door de verschillende locaties van het ROC. Hier waren controleposten ingericht. Vrijwilligers reden mee met de bus en om de beurt liepen een paar mensen de route. We zagen het donker worden, liepen in de pikdonkere nacht en we hebben de zon weer zien opkomen. Dat maakte het een hele bijzondere run. De saamhorigheid in de groep was groot en iedereen had iets te eten meegenomen om de lopers van brandstof te voorzien.

De totale opbrengst van deze loop bedroeg liefst € 5.035,00. Dit bedrag komt geheel ten goede aan Kans voor een Kind.

Ook in 2017 deden we als R4C weer mee aan de Twenterun. Dertig hardlopers liepen weer 24 uur lang en 240 km door Twente. Er waren meer dan zes teams die meededen. De deelnemers van de Twenterun 2017 hebben samen het enorme bedrag van liefst € 17.824, 31 bijeengebracht voor Kans voor een Kind.